Fast delivery   |  Free shipping   |   Free returns

  • No products in the cart.
Widget Image
  • No products in the cart.

Blog

Fem måsten på weekendresan

Lonely Planet

När man kommer till ett resmål för första gången kan det ibland vara svårt att veta vad man ska göra, vart man ska käka och vart man ska bo. Då är en Lonely Planet din bästa vän, reseböckernas resbok. Där har du allt värt att veta om ditt resmål samlat i en liten pocket. Väljer man dessutom en restaurang märkt med Lonely Planets ”Top Choice” så vet man att man har något bra att vänta. Lonely Planet har förmågan att ta dig till ställen du aldrig hittat om du bara googlat.

 

Polaroidkamera

Polaroidkameran är alltid ett kul inslag på resan. Det är som Instagram, fast analogt. När man är iväg på semester kan det vara läge att lägga undan telefonen för att slippa jobbsamtal, mail och annat stressande. Så då är det bra att han en ”vanlig” kamera med sig för att föreviga upplevelsen. Har man dessutom en polaroid så tillför det även möjligheten att lämna bilder som minnen till de man träffar på sin resa.

 

Powerbank

Många av ens käraste ägodelar är idag batteridrivna så som mobilen, hörlurarna, kameran och smartklockan. Dessvärre är det också så att avsaknaden av dessa prylar kan innebära en smärre katastrof. Inget vore väl så tråkigt som om mobilen skulle dö precis när du ska lägga dig i solen och lyssna på det senaste avsnittet av din favoritpodd. Så glöm för guds skull inte powerbanken när du åker iväg över helgen!

 

Extra kreditkort

Du minns säker hur man skulle åka till banken för att växla sina surt förvärvade slantar till pesetas eller nån annan tvivelaktig valuta när man skulle på charterresa till Kanarieöarna. Dom dagarna är tack och lov förbi. Nu för tiden har vi alla konto- eller kreditkort och kan enkelt ta ut valuta när vi väl är på plats. Det kontantlösa samhället har många fördelar, men om du plötsligt står utan kort så är det inte så roligt! Ta därför med ett extra konto- eller kreditkort när du åker utomlands.

 

Weekendbagen

Weekendbagen är, precis som namnet antyder, den mest lämpade väskan för en weekendresa. Kikar man på resväskor i den storleken så är den klassiska kabinväskan den självklara konkurrenten. Men den passar bättre för affärsresenären som inte rör sig i andra miljöer än flygplatser och hotellobbys. Weekendbagen i sitt mjuka och följsamma utförande är bättre anpassad för att användas som allroundväska då den är enkel att bära och lätt går att stuva in i utrymmet ovanför stolarna på flyget, i bussen, taxin eller tuk-tuken. Kabinväskans enda egentliga fördel är att den går att rulla, men det ställer höga krav på underlaget. Den är dessutom fantastiskt otymplig att bära, så skulle du behöva släpa den en längre sträcka skulle du snabbt ledsna. Ta därför det säkra före det osäkra och packa din weekendbag när du ska iväg.

En weekendbag är också utmärkt att ha med sig på långresan. Den är perfekt som handbagage på flyget och den rymmer allt det du behöver ha tillgängligt under resans gång. Det kan dessutom vara en bra idé att packa ett extra ombyte och lite hygienartiklar i weekendbagen. För vi har väl alla varit med om att det incheckade bagaget försvunnit längs vägen och kommit fram ett par dagar sent. Då är man tacksam om man packat de viktigaste prylarna i weekendbagen.

 

Och glöm inte den gyllene regeln när ni packar. Less is more!

 

Trevlig resa!

 

2017-04-04
Introducing Småland 40